Film scannen

Sinds 1988 (al 35 jaar)  ben ik bezig met het digitaliseren van films. Met steeds mooiere apparatuur probeer ik het maximale uit uw films te halen. Enige tijd geleden heb ik mijn droomscanner gekocht. Een HDS scanner van Filmfabriek voor 8mm en 16mm films met en zonder geluid.

 

In 1923 introduceerde Kodak het 16mm formaat. Ik ben dus bijna dagelijks bezig met filmmateriaal van soms wel 100 jaar oud. Een kostbaar bezit waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. Ik kan er nog steeds blij van worden als ik zie wat voor kwaliteit er in de beeldjes zit. Met speciale restauratiesoftware kunnen de beelden weer bijna nieuw gemaakt worden. Met wetscan wordt de film nat gescand waardoor normale krassen en craquelé verdwijnen.

Klik hier als u voorbeeldfilms wilt bekijken.

 

Na het scannen en restaureren kan ik voor u een DVD maken, maar een USB stick of HardDisk wordt vaker gevraagd. Standaard wordt hoge kwaliteit MP4 geleverd maar als u andere wensen heeft dan is dat ook geen probleem.

Als u een inschatting van de kosten wilt, kom dan gewoon even langs met uw films. Dan reken ik dat voor u uit.

U kunt uw films ook opsturen. Download en print hiervoor het ORDERFORMULIER en het ADRESLABEL. Als uw order klaar is ontvangt u een betaalverzoek en worden uw originelen en digitale bestanden retour gezonden.


GOED

1,49 per minuut

Hoge kwaliteit gescand

Stof en vuil verwijdering met PTR-rollers


BETER

MEEST POPULAIR

1,99 per minuut

Hoge kwaliteit gescand

Stof en vuil verwijdering met PTR-rollers

Behandeling met restauratie software


BEST

2,49 per minuut

Hoge kwaliteit gescand

Stof en vuil verwijdering met PTR-rollers

Behandeling met restauratie software

Scannen op lage snelheid

Wet scanning voor vermindering

krassen en craquelé


Smalfilm scannen. Wacht er niet te lang mee. Beter worden ze nooit alleen maar slechter.